39 29 47 41
Bestil tid online

Pris under gennemsnittet – Service over gennemsnittet

Selvom vi alle er klar over, hvor vigtigt det er at gå til tandlægen, er der stadig mange der vælger denne service fra af økonomiske årsager. Studerende, arbejdsløse og ældre, er nogle af dem der oftest skipper tandlægebesøget, men det er en skam, mener vi hos Svaneklinikken, for det behøver faktisk slet ikke at være dyrt at have sunde tænder, og det vil vi her bevise.


Sådan forbereder du dit barn på de regelmæssige tandlægebesøg

Regelmæssige tandlægebesøg er fuldstændig essentielle, når der kommer til at opretholde en sund mund- og tandhygiejne livet igennem. Derfor er du som forælder også ansvarlig for, at dit barn forstår vigtigheden af disse besøg, og frem for alt kan lægge sig i tandlægestolen uden frygt. Er du i tvivl om, hvordan du opnår dette? Læs med her for mere information om hvordan du som forælder skal italesætte tandlægen i hjemmet.


Disse ting skal du holde dig fra, hvis du vil have pæne, hvide tænder

Er du en af de personer, der bliver mere og mere frustreret over, at dine tænder langsomt antager en mere gul-brunlig og kedelig nuance, selvom du er flittig til at bruge både tandbørste og tandtråd? Så er du måske en af de personer, der indtager for mange føde- og drikkevarer med et uhensigtsmæssigt højt indhold af kromogener. Kromogener er de molekyler, der indeholder et højt farveindhold, og som har en utrolig evne til at sætte sig fast på tændernes emalje og dermed misfarve tænderne. Er det noget du kan nikke genkendende til? Så læs med her, for at finde ud af om en af dine yndlings mad- eller drikkevarer er skyld i grimme tænder.


Få naturligt hvide tænder med en tandblegning

Ønsker du et naturligt hvidt smil, så kan du ved en enkel søgning på Google finde mange alternative husråd og produkter, som skulle give dig hvidere tænder. Men det er ikke altid, at du får det hvide Colgate smil, som der bliver lovet.

Du har måske læst eller hørt om, at hvis du skylder munden med lunkent vand og salt, ville du få hvidere tænder. Men lige præcis denne metode kan være farlig for dine tænder, da salt vil kunne slibe dine tænder og derved skade dem. Og det er bestemt ikke godt for dine tænders sundhed.


Skærer du tænder om natten uden at vide det?

Vågner du op om morgenen med hovedpine eller ømme kæber? Presser du nogle gange tænder sammen uden at tænke over det? Så skærer du måske tænder.

Det er sjældent, at du selv opdager, at du skærer tænder. Det er som regel ved en smerte eller et besøg hos tandlægen, du finder ud af, at du skærer tænder. De fleste, som skærer tænder, gør det oftest om natten, og det kan enten gøres lydløst, eller sådan så andre også kan høre det. Hvis du skærer tænder lydløst, vil det oftest være en af vores tandlæger hos Svaneklinikken, som opdager det og påpeger det for dig. De vil nemlig under et tandeftersyn som fx en forebyggende tandpleje behandling kunne se, at dine tænder har unormal slidtage.


Vil du gerne være fri for tandlægeskræk?

Mange lider af at være bange for at gå til tandlægen, og hører du også til denne gruppe, så læs videre, fordi der er hjælp at hente. Faktisk er det et lidt mærkværdigt ord at bruge, fordi det er egentlig ikke en angst for os tandlæger i hvide kitler, men en angst for selve undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen, som du lider af.


Tandpine – hvad gør jeg?

Har du tandpine? Så er det fordi, der er noget galt med dine tænder. Det er derfor vigtigt, at du reagerer og får bugt med den tandpine så hurtigt som muligt. Årsagen til tandpine kan skyldes mange ting fx et hul i tanden, betændelse i tandroden, betændelse i tandkødet eller at en ny tand er på vej. Der kan være mange årsager, men det kan være svært selv at finde ud af, hvorfor du har smerter i en eller flere af dine tænder. Du skal derfor altid kontakte os hos Svaneklinkken, hvis du oplever smerter. Årsagen til din tandpine vil nemlig aldrig forsvinde af sig selv.


39 29 47 41