39 29 47 41
Bestil tid online

Tandimplantater og tandproteser hos Svaneklinikken København

Implantater & proteser

Implantater

Hvis du mangler én eller flere tænder, er det muligt at løse problemet med implantater. Et implantat er en kunstig rod, der indsættes i kæbebenet. Implantatet har form som en lille skrue, og har den fordel at det kan vokse fast i, og blive en integreret del af, kæben. Alle kan benytte sig af implantater, både store som små, men det er vigtigt at knoglen, hvorpå implantatet skal fastsættes har en vis bredde og højde. Hvis knoglen ikke opfylder kravene kan man benytte knogletransplantation. Det er smertefrit at få påsat et implantat, behandlingen foregår i lokalbedøvelse, hvor der bores et hul i kæbeknoglen, hvori implantatet skrues ned.

Proteser

Man kan også både bruge hel- og delproteser som erstatning for ødelagte tænder. Delproteser bruges, hvis man mangler en eller ganske få tænder, og helproteser bruges når ingen, eller meget få, af de oprindelige tænder står til at bevare. Proteserne kan i dag laves, så de ser meget naturtro ud – ingen behøver at vide, at det ikke er dine egne tænder. En tandprotese kan beskrives som en bøjle, hvorpå der er fastgjort kunstige tænder. Det kræver lidt øvelse at bruge helprotesen, men det er ikke noget der normalt er et problem, lynhurtigt vænner man sig til det.

Selv med kun ganske få tænder tilbage, er det muligt at lave en delprotese, som sidder bedre fast end heliportene. Så før du beslutter dig for at få hevet de sidste tænder ud, er det meget vigtigt, at tandlægen undersøger, om det er muligt at bevare enkelte tænder.

39 29 47 41