39 29 47 41
Bestil tid online

Skærer du tænder om natten uden at vide det?

Vågner du op om morgenen med hovedpine eller ømme kæber? Presser du nogle gange tænder sammen uden at tænke over det? Så skærer du måske tænder.

Det er sjældent, at du selv opdager, at du skærer tænder. Det er som regel ved en smerte eller et besøg hos tandlægen, du finder ud af, at du skærer tænder. De fleste, som skærer tænder, gør det oftest om natten, og det kan enten gøres lydløst, eller sådan så andre også kan høre det. Hvis du skærer tænder lydløst, vil det oftest være en af vores tandlæger hos Svaneklinikken, som opdager det og påpeger det for dig. De vil nemlig under et tandeftersyn som fx en forebyggende tandpleje behandling kunne se, at dine tænder har unormal slidtage.

Hvorfor skærer man tænder?

Det er forskelligt fra person til person, hvor hård eller mild din skæren af tænder er, og hvor ofte du gør det. Og det kan faktisk opstå i alle aldersgrupper. Skæren af tænder er nemlig både noget, som børn og voksne gør. Årsagen til, at mange begynder at skære tænder, vides ikke endnu, men vi kender til mange ting, som kan påvirke dig og din tandskæren. Fx hvis du er i en stresset situation, du har problemer med at sove, eller hvis du har et unormalt bid, kan dette påvirke dig til at skære tænder. Hos børn kan sygdomme som fx forkølelser eller allergi få dem til at skære tænder, men det kan også være andet ubehag, der påvirker dem til at gøre det.

Tandskæren skader dine tænder

Hvis du skærer tænder i løbet af natten, vil du kunne vågne op næste dag med hovedpine, ørepine og ligefrem tandpine. Dine tænders emalje bliver slidt, når du skærer tænder, og hvis dine tænders emalje bliver meget tynd, kan du blive ekstra følsom over for høje og lave temperaturer. Men det tandpres, som du skaber, når du skærer tænder, kan faktisk også lave revner eller brud på dine tænder. Så det kan derfor være vigtigt at få opdaget, om du skærer tænder, så din tandlæge kan hjælpe dig med at behandle slidtagen og stoppe din tandskæren.

39 29 47 41