39 29 47 41
Bestil tid online

Disse ting skal du holde dig fra, hvis du vil have pæne, hvide tænder

Er du en af de personer, der bliver mere og mere frustreret over, at dine tænder langsomt antager en mere gul-brunlig og kedelig nuance, selvom du er flittig til at bruge både tandbørste og tandtråd? Så er du måske en af de personer, der indtager for mange føde- og drikkevarer med et uhensigtsmæssigt højt indhold af kromogener. Kromogener er de molekyler, der indeholder et højt farveindhold, og som har en utrolig evne til at sætte sig fast på tændernes emalje og dermed misfarve tænderne. Er det noget du kan nikke genkendende til? Så læs med her, for at finde ud af om en af dine yndlings mad- eller drikkevarer er skyld i grimme tænder.

Sort te

Modsat hvad mange tror, er det faktisk sort te, og ikke kaffe, der er den største synder indenfor de varme drikke, de fleste danskere indtager hver evig eneste dag. Sort te, særligt de klassiske blandinger såsom Earl Grey og English Breakfast, indeholder enormt meget garvesyre, som langsomt er med til at misfarve tænderne. Hvis du ikke kan undvære din te, men ønsker at bevare dit hvide smil, så kan du med fordel udskifte din sorte te med en grøn eller hvid en af slagsen, da disse er langt mere skånsomme.

Cola – og sodavand generelt  

Colaen er, som mange nok ved, en af de værste drikke man kan udsætte sine tænder for. Grunden til dette er, at cola både indeholder mange kromogener, meget syre og ikke mindst meget sukker. Hvis man endelig skal drikke en cola, skal man helst vælge en dåsecola, som man ikke kan sætte låg på, og dermed ikke kan gå og drikke af hele dagen.

Frugter og bær

Noget der måske vil komme som en overraskelse er, at frugter og bær faktisk også kan have en negativ effekt på tænderne. Dermed ikke sagt, at man skal stoppe med at spise frugter og bær, det skal man bestemt ikke, men det er vigtigt, at man ikke bare propper sig med farveholdige fødevarer som fx granatæbler, blåbær, kirsebær og brombær, da disse kan farve tænderne markant ved overdrevent indtag.

Slik

Vi spiser alle sammen slik en gang imellem, og det skal der også være plads til, men generelt er det en god huskeregel at tænke på, at jo mere farverigt slikket er, fx skrigende gult, grønt eller blåt, jo mere skadeligt er det også for tænderne. Mange børn fascineres særligt af det farvestrålende slik, så her er det forældrenes rolle at informere deres børn om at lidt weekends-slik er okay, men begynder man at spise det samme, farvestrålende slik regelmæssigt, vil dette være yderst skadeligt for tænderne.

Det skal du tænke på

Vi vil alle gerne beholde vores egne tænder hele livet, og vi vil også gerne kunne sende vores medmennesker et strålende hvidt smil, så derfor er det vigtigt, at vi tænker os om, når det kommer til hvad vi spiser og drikker. Her må reglen “alt med måde” gælde, for selvfølgelig kan man ikke helt undvære sin morgenkaffe, men man kan tænke på at holde igen med syreholdige mad- og drikkevarer, som fx slik og sodavand. På denne måde, kombineret med god tandpleje, kan man selv være med til at bevare sit smukke smil, hvilket vi vel alle sammen er interesserede i.

Er du stadig i tvivl om, hvordan du undgår at få misfarvede tænder, er du altid velkommen til at kontakte Svaneklinikken på Østerbrogade, vi sidder klar til at besvare alle de spørgsmål du måtte ligge inde med, og hvis situationen er helt gal, tilbyder vi også professionel tandblegning, der hurtigt og effektivt kan give dig smilet tilbage, selvfølgelig uden brug af farlige kemikalier og andet skidt.    

Læs Svaneklinikkens anmeldelser på Google

Svaneklinikken har 5 ud af 5 stjerner baseret på 20 anmeldelser.

Tags: ,

39 29 47 41