39 29 47 41
Bestil tid online

Sådan forbereder du dit barn på de regelmæssige tandlægebesøg

Regelmæssige tandlægebesøg er fuldstændig essentielle, når der kommer til at opretholde en sund mund- og tandhygiejne livet igennem. Derfor er du som forælder også ansvarlig for, at dit barn forstår vigtigheden af disse besøg, og frem for alt kan lægge sig i tandlægestolen uden frygt. Er du i tvivl om, hvordan du opnår dette? Læs med her for mere information om hvordan du som forælder skal italesætte tandlægen i hjemmet.

Vær det gode eksempel

Er du en af de mange danskere, der lider af tandlægeskræk, er det vigtigt, at du prøver at lægge denne frygt væk og være det gode eksempel overfor dit barn. Dit barn får intet godt ud af at se dig være bange for tandlægen, tværtimod. Da børn er meget letpåvirkelige, kan du risikere, at dit barn overtager din frygt, hvis han/hun ser, hvordan du reagerer. Tag derfor en dyb indånding og gem din frygt væk. Fokusér på at tandlægebesøg er med til at bevare dit barns tænder hele livet, og at det derfor er vigtigt, at man møder op til tjek. Et sundt og fortroligt forhold til sin tandlæge, er det første skridt på vejen mod sunde tænder.  

Informer dit barn og besvar alle spørgsmål

Børn er ofte meget nysgerrige og har tit mange spørgsmål angående ting, de ikke kan forstå eller ikke kender til. Gør derfor meget ud af at informere dit barn om tandlægen og dennes opgave. Læg særlig vægt på, at tandlægen er en god person, der udelukkende er til for at hjælpe os, ikke at påføre os smerte! Lån eventuelt bøger på biblioteket, der fortæller en god historie om, hvordan det er at gå til tandlægen, så dit barn er forberedt på, hvad der kommer til at ske, og ikke skal føle sig utryg ved den ukendte situation.

Børns første tænder bryder normalt frem, når de er seks-otte måneder gamle, og derfor bliver dit barn allerede indkaldt til tjek ved et-års-alderen. Selvom mælketænderne falder ud og bliver erstattet af de blivende tænder, må man ikke glemme at tage sig af disse, da det er tidligt i dit barns liv, at de gode vaner grundlægges. Det første egentlig tandtjek dit barn vil blive indkaldt til vil indeholde meget lidt behandling, og er mere ment som en forberedelse, og en mulighed for tandlægen til at informere om hvordan du og dit barn bedst passer på dit barns tænder. Har du brug for yderligere råd angående børn og tandpleje, eller ønsker du blot at vide hvordan vi hos Svaneklinikken får vores kunder, store som små, til at føle sig trygge, kan du læse mere om os på vores hjemmeside eller kontakte os på telefon 39 29 47 41.

Tags: ,

39 29 47 41